Logo Regiobode online
Visit Brummen Eerbeek heeft toerist veel te bieden
 
Geplaatst op: 13-02-2017

EERBEEK - Zo'n veertig ondernemers uit de toeristische en recreatieve sector waren kwamen vorige week bijeen in De Korenmolen in Eerbeek. Ze waren daar in het kader van een vergadering door de Stichting Visit Brummen Eerbeek. Dat was dan ook het thema: hoe kunnen Brummen en Eerbeek en omliggende plaatsen zoveel mogelijk bezoekers trekken.

"We hebben heel veel te bieden", vatte voorzitter Jan Dragt in zijn opening al vast. "Toen we het gingen inventariseren waren we zelfs verrast over het enorme en diverse aanbod aan mogelijkheden voor de toerist."

De opdracht is simpel: trek zoveel mogelijk bezoekers naar het gebied. De grote vraag is echter hoe je dat doet. Er is een gezamenlijke website, er is vorig jaar een handig boekje uitgegeven, er zijn informatiezuilen beschikbaar en zoals gezegd hebben Brummen, Eerbeek en fraaie landelijke omgeving veel te bieden. Geen grootschalige attracties, maar heel veel rust, kwaliteit en nog verborgen pareltjes.

Het bestuur had tien actiepunten op papier gezet en wees er ook direct op dat een dergelijke lijst alleen succesvol afgewerkt kan worden, als iedereen daarvoor een inspanning levert. "We kunnen het gebied profileren met kreten als Buiten, Verblijven, Brummen!", aldus Dragt. Branding noemen ze dat, ofwel, het merk bouwen. Visit Brummen Eerbeek denkt aan promotiefilmpjes, liefst ingesproken door bekende inwoners zoals wielrenster Elis Ligtlee of Nico Aaldering, van The Gallery. Maar ook moet worden gezocht naar bovenregionale promotie en daarnaast naar samenwerking dichter bij huis, zoals Gelderse Streken, Veluwezoom.nl, IJssel.info en Hanzesteden.info. "En uiteraard trekken we hierbij graag op met de gemeente Brummen", aldus Dragt.

Ter inspiratie en ook als een mogelijkheid om bij aan te haken, waren er korte prestaties door Marco Bos van Roots in the Woods, de IJsselbiënale, de gemeente en door Ramon Ridder van Visit Veluwe.
 

Visit Brummen Eerbeek heeft toerist veel te bieden
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIsmeijerautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
18-06
DI
19-06
WO
20-06
DO
21-06
VR
22-06
ZA
23-06
ZO
24-06
Op 18-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 19-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 20-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 21-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 22-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-06-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's