Logo Regiobode online
Lomive-voorzitter Bonder ziet goede toekomst voor Loenen
 
Geplaatst op: 08-02-2017

LOENEN – Sinds kort heeft de Loenense Ondernemersvereniging Lomivé een nieuwe voorzitter. Robert Bonder heeft deze taak op zich genomen na het vertrek van Frank Rusink. Bonder woont pas twee jaar in Loenen, maar voelde zich toch wel gevleid dat hij voor deze functie werd gevraagd.

Eerst wilde hij toch wat aftasten hoe het in Loenen allemaal zit en wat hij hier allemaal kon verwachten. Volgens hem was de klik er meteen en vanaf november leidt hij de club van Loenense ondernemers.

Bonder (53) is afkomstig uit Onstwedde in Groningen. Hij volgde commerciële opleidingen en kreeg banen in verschillende bedrijven. Voor Lidl moest hij nieuwe bedrijven opzetten. Hij was ook enkele jaren werkzaam bij Opel. Graag wilde hij een eigen zaak en begon met de C1000-supermarkt in Norg. Na tien succesvolle jaren werd het pand verkocht. Na een tussenbaan voor het plaatsen van display’s voor Heineken, kwam de Spar in Loenen op zijn pad. Vanaf november 2015 draait hij met tevredenheid deze zaak. Hij heeft grootse plannen voor een verbouwing en modernisering, die hij dit jaar nog wil uitvoeren.

Bonder heeft in Loenen helemaal zijn draai gevonden: “Prettige mensen hier. Gemakkelijk in de omgang. Ze doen niet zo moeilijk. In die korte periode heb ik hier al veel mensen leren kennen. En er zijn veel ondernemers die er met elkaar wat van willen maken.”
De nieuwe voorzitter is content met de vele activiteiten die al door Lomivé worden ontplooid. Bonder: “Jaarlijks doen we best veel. We ondersteunen en helpen met Schaapscheerdersfeest, Loense Moandag, NK Gatgraven, Kerstbomen en de Vlaggenactie. Samen met de Brink onlangs nog het Nieuwjaarsfeest. We willen meer met de Dorpsraad en De Brink gaan doen. Samen is er veel mogelijk. Loenen Zonnedorp is een mooi project. We doen daar ook in mee. Er is al veel over vergaderd, maar over enkele weken zien de Loenenaren de resultaten van veel overleg tussen veel doelgroepen.”

Een bron van zorgen voor Lomivé is de sluiting van verschillende zaken. Bonder hierover: “Altijd jammer als er weer een zaak gaat sluiten. In deze tijden is het ook moeilijk. Er is veel concurrentie. Maar gelukkig zie ik ook weer nieuwe zaken openen. Zaken die onder het zelfde dak ook meer winkels openen. We moeten meer samenwerken. Elkaar versterken. Loenen heeft veel te bieden. Vooral op toeristisch gebied zijn er tal van mogelijkheden. Die moeten we benutten”
Lomivé bestaat in 2017 al weer 60 jaar. De vereniging heeft plannen om er een mooi feestje van te maken. De nieuwe voorzitter is volop met zijn bestuur met plannen bezig. Bonder wil met Lomivé aan de weg timmeren. Het dorp moet meer bekendheid krijgen. Ondanks wat minder winkels heeft Loenen nog veel te bieden.

foto:
Robert Bonder voelt zich helemaal thuis in Loenen - Foto: Martien Kobussen

 

Lomive-voorzitter Bonder ziet goede toekomst voor Loenen Klik om te vergroten
 
Uw naam:
Uw e-mail:
Ontvanger naam:
Ontvanger e-mail:
Uw bericht:
 
 
Reageren
Reageren
Printen
Printen
Doorsturen
Doorsturen
 
Verwante artikelen
 
Er zijn geen verwante artikelen.
Advertentie:
JDIsmeijerautobedrijf Ronald
 
Reacties
 
Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

 
Laat uw reactie achter
 
Uw bericht (u kan maximaal 1 bericht per artikel per 30 minuten plaatsen): Uw naam:
 
Uw e-mailadres:
Aanmelden voor de nieuwsbrief
Breng mij op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel
   
 
Advertentie
 
asselt
 
 
Op de kaart
 
 
 
Zoeken
 

 
Weekagenda
 
MA
22-01
DI
23-01
WO
24-01
DO
25-01
VR
26-01
ZA
27-01
ZO
28-01
Op 22-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 23-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 24-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 25-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 26-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 27-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.
Op 28-01-2018 zijn er geen activiteiten gepland.

Bekijk volledige agenda »

 
Tips?
 
Heeft u een tip voor de regiobode, stuur hem dan in via dit formulier
 
regio's
 
 
/
   
venster sluiten